• domov
  • Zanimivosti
  • Prva odvetniška pisarna za zaščito živali v Veliki Britaniji

Prva odvetniška pisarna za zaščito živali v Veliki Britaniji

V marcu se je odprla prva odvetniška pisarna v Veliki Britaniji, ki se je specializirala v zaščiti živali.

Advocates For Animals vsebuje ekipo strokovnjakov za zakone o zaščiti živali, ki so sodelovali že skoraj s vsako britansko organizacijo za varstvo in zaščito živali, vključno z organizacijo The Vegan Society.

Vsako leto v Veliki Britaniji vzredijo in ubijejo približno milijardo živali, dodatne 4 milijone živali uporabljajo v znanstvene namene, 60.000 je zaprtih v živalskih vrtovih, na milijone živali pa se v divjini ubije z lovom ali se z njimi in njihovimi deli teles prekupčuje.

AFA bo tako pomagala raznim dobrodelnim organizacijam in zagotovila, da se bodo obstoječi zakoni spoštovali v vseh pogledih, kot je bil namen Parlamenta ter, da se bo zaščita, ki je bila dodeljena živalim po zakonu, tudi spoštovala v praksi.

Soustanovitelj AFA in odvetnik Edie Bowles je povedal: ”V čast mi je, da sem del gibanja, tako nacionalnega kot internacionalnega, ki si prizadeva, da živali dobijo zaščito, ki si jo zaslužijo po zakonu. Bistvenega pomena je, da se interesi živali jemljejo resno.”

Pravo s področja zaščite živali je danes resna stroka, ki jo poučujejo na univerzah po svetu – o mednarodni in domači zakonodaji ter sporazumih.

Medtem, ko so odnosi ljudi do živali vse naprednejši in je morda vse manj prisotnega nasilja do živali doma, sodobni tehnološki razvoj dopušča, da se nasilje nad živalmi lahko vrši na kmetijah in v laboratorijih, daleč od oči javnosti.

Odvetniška pisarna je odločena, da bo zakon uporabila na kreativne načine (razne preiskave, znanost, lobiranje, socialni in tradicionalni mediji), da bi pripomogla k velikim spremembam v življenjih živali.

David Thomas, odvetnik in soustanovitelj pisarne je povedal: ”Zaradi tehnološkega razvoja, ki je povezan s poslovnimi skrivnostmi in veliko mednarodno trgovino, človeštvo brez dvoma živalim povzroča mnogo več trpljenja kot denimo pred 200 leti, ko je nekdo lahko do smrti pretepel konja zgolj zato, ker je bil v njegovi lasti. Odvetniki lahko pripomoremo k vzpostavitvi tega ravnotežja.”