Najmanjše prebivalke katedrale Notre Dame preživele požar

Okrog 20.000 čebel, ki so bivale pod streho Notre Dame, je preživelo in še vedno veselo brenčijo, kljub začetnim ugibanjem, da so končale tragično.

Čebele so simbol Francije, krasijo vse od fasade muzeja Louvre pa do stekleničke parfuma Guerlain, opevane francoske parfumske hiše, ki je v 2017 sklicala tiskovno konferenco na kateri so obravnavali upad čebelje populacije in morebitne rešitve za to težavo.

V letu 2013 si je francoski čebelar Nicolas Géant izpolnil željo iz otroštva, ko so njegov čebelji panj postavili 30 metrov pod streho notredamske stolnice in s tem povečali število čebel v Parizu.

Evropske čebele za razliko od mnogih drugih, ob nevarnosti ne zapustijo svojega panja, ampak ščitijo matico, energijo za to delo pa nabirajo medtem, ko se pospešeno hranijo na zalogah svojega medu. Medtem, ko je vročina za njih nevarna, jih dim pomiri in uspava. Čebelar Nicolas Géant, katerega čebelji panji so pod mnogimi pariškimi strehami, je za CNN povedal, da je preživetje majhnih čebelic kljub žalostni nesreči, pravi čudež.