• domov
  • Zanimivosti
  • Zdaj svarijo že politiki po svetu: Živinoreja predstavlja grožnjo za našo pitno vodo

Zdaj svarijo že politiki po svetu: Živinoreja predstavlja grožnjo za našo pitno vodo

Ameriški predsedniški kandidat Bernie Sanders pravi, da živinoreja predstavlja veliko grožnjo vodi, ki jo pijemo in čistemu zraku v našem okolju.

Fotografija: Instagram/Bernie Sanders

Sanders se je zatekel na Twitter, kjer je naslovil industrijo živinoreje in vlado, kateri očita pomanjkanje interesa do ukrepanja, rekoč: ”Živinoreja je odgovorna za 535 milijard ton živalskih iztrebkov v Ameriki. To je pogubno za našo pitno vodo in zrak, ki ga dihamo. Neverjetno je, da je republikanska stranka v kongresu delala nadure, da je živinorejo lahko izločila iz vseh okoljevarstvenih zakonodaj.”

Sanders je pridobil podporo okoljevarstvenikov in veganov, slednji so tudi poudarili, da živinoreja ni le uničujoča do okolja temveč tudi nepotrebno kruta do živali.

Blue Ollis, aktivist in Youtuber je napisal: ”Pomembno je, da se takšne stvari tematizirajo in jih slišimo od ljudi, ki imajo na svetu največ vpliva.”

Zraven Sandersa se proti konzumiranju mesa bori še veliko drugih politikov. Veganski senator Cory Booker, kandidat za predsednika v letu 2020 pravi, da planet ne more nahraniti vseh ljudi, ki jedo toliko mesa kot Amerika. Filipinski kandidat za senatorja Elmer Francisco je v eni izmed svojih debat prav tako poudaril, da bi rastlinsko prehrano morali promovirati na Filipinih, saj je cenovno ugodna in zdrava. Demokratski predsednik mestnega sveta v Brooklynu Eric Adams, ki je prav tako vegan, je v svojih govorih že ovrgel predlog mesne industrije, da je uživanje mesa potrebno za zdravje ljudi in ne škoduje okolju.