Škoda ustvarila trajnostno vozilo z vegansko notranjostjo

Proizvajalec vozil Škoda se vse bolj približuje športni in trajnostni prihodnosti avtomobilov – dokaz je njihova zadnja kreacija – ŠKODA VISION RS.

Češko podjetje Škoda je ustvarilo avtomobil po trajnostnem konceptu, ki je opremljen s popolnoma vegansko notranjostjo in proizvede manj emisij CO2.

Notranjost modela ŠKODA VISION RS je v celoti opremljena z veganskimi materiali. Sedeži so tako oblečeni z recikliranim poliestrom medtem, ko so talne preproge narejene iz Piñatex materiala. Več o tej alternativi usnju, si preberite v našem članku.

S kombinacijo bencinskega in električnega motorja, avtomobil oddaja le 33 gramov emisij CO2 na kilometer, kar je približno štirikrat manj od povprečnega avtomobila.

Če voznik izbere zgolj električni pogon (EV mode), lahko s polno baterijo prevozi do 70 kilometrov brez, da bi pri tem proizvedel kakršne koli emisije.

Član odbora za tehnični razvoj pri ŠKODI Christian Strube, je v izjavi povedal: ”Hibridni pogonski sistem lahko svoje prednosti pri avtomobilih kot je ŠKODA VISION RS, postavi v ospredje. Tako bo tudi pri prihodnjih RS modelih avtomobilov. Dodatna moč električnih motorjev je dostopna nemudoma in nudi polni navor, kar pomaga pri pospeševanju. To pomeni, da so motorji z notranjim izgorevanjem lahko manjši in še bolj učinkoviti. Poleg tega električni motor daje doseg vozila do 70 kilometrov. V mestih in bivalnih območjih torej lahko to razdaljo prevozimo brez, da bi proizvedli emisije v okolje.”