• domov
  • Zanimivosti
  • Interior novega vozila znamke Audi iz recikliranih ribiških mrež

Interior novega vozila znamke Audi iz recikliranih ribiških mrež

Nemški proizvajalec avtomobilov znamke Audi, resno razmišlja o izdelavi veganskega vozila s trajnostnim interiorjem , ki bi bil narejen iz materialov kot so reciklirane mreže za ribolov.

Fotografija: AUDI

Ker postajajo potrošniki vse bolj ozaveščeni o vplivu, ki ga ima vsak njihov nakup na okolje, postajajo zeleni avtomobili kot so električni in hibridi, vse bolj popularni.

Skrb potrošnikov za trajnostne izdelke in dobrobit živali vse bolj vodi tudi v proizvajanje vegansko prijaznih avtomobilov, ki imajo notranjost opremljen z ekološko prijaznimi materiali, ki ne vsebujejo živalskih sestavin.

Audi je takšnim željam in vse večjemu povpraševanju strank prisluhnil in namenil svojo pozornost. Predstavniki podjetja, so za portal Motor 1 povedali, da trenutno raziskujejo in iščejo ekološko primerne materiale s katerimi bodo opremili svoj e-tron SUV električni avtomobil.

Matt Mostafei, vodja proizvodnje za e-tron pri Audiju je povedal: ”Če se še spominjate izida našega e-tron GT vozila, notranjost je bila oblečena v veganske, reciklirane materiale, ki so vsebovali reciklirane mreže za ribolov. To nakazuje tudi smer, ki jo bomo ubrali z novim vozilom.” Mostafei je prepričan, da bodo z izdelavo novega veganskega vozila izpolnili vsa pričakovanja kupcev.

Skrb za klimatske spremembe vztrajno narašča, raziskave so pokazale, da bi 87% potrošnikov izbralo ekološko in družbeno prijaznejša vozila, če bi za to imeli priložnost.

Kljub temu, da je takšen nakup pogojen z višjo ceno, 88% ljudi v raziskavi pravi, da bi ostali zvesti avtomobilskemu podjetju, ki bi naslovilo klimatske in socialne težave.