45% veganov se v službi počuti diskriminirane

Crossland Employment Solicitors pravna služba, je v svojo raziskavo vključila 1.000 veganov in jih povprašala o njihovih izkušnjah in počutju na delovnem mestu.

45 odstotkov vprašanih, se na delovnem mestu počuti diskriminirane, nadaljnjih 31 odstotkov pa pravi, da so se v službi že kdaj počutili nadlegovane ali pa niso bili obravnavani pravično zaradi tega, ker živijo vegansko.

Raziskava je zajemala tudi 1.000 delodajalcev, skoraj polovica (48%) ne počne ničesar za dobro počutje veganov. Trije odstotki delodajalcev so celo dejali, da ne bi nikdar zaposlili osebe, če bi vedeli, da je vegan ali veganka, kar je po podatkih  Crossland Employment Solicitors nezakonito.

24 odstotkov delodajalcev verjame, da večina ljudi, ki so vegani, to postanejo zaradi trenda ali pa za to, da bi izgubili telesno težo. 30 odstotkov delodajalcev je mnenja, da je naročanje malic za vegane cenovno draga in zahtevna naloga.

Beverley Sunderland, predstavnica Crossland Employment Solicitors pravi: ”Rezultati naše raziskave kažejo, da so predsodki do veganskih zaposlenih med angleškimi delodajalci razširjeni. Svetujemo, da delodajalci veganstvo jemljejo resno in reagirajo zoper posameznikom, ki se do veganov vedejo zaničljivo ali podcenjevalno. Če bi se zaposleni posmehoval sodelavcu zaradi njegove vere, spola ali rase, bi delodajalec nemudoma sprejel ustrezne ukrepe.”