Hrustljavo zapečen krompir brez olja

Da, mogoče je. Zapeči krompir brez dodanega olja namreč. Poskusite okusno mešanico začimb, ki bo navdušila vas in vaše goste. Krompir bo imel hrustljavo skorjo, mehko sredico, zraven vsega pa še bo precej manj kaloričen in zdravju prijazen.

Sestavine za 1 kilogram krompirja:

  • 1 velika jedilna žlica tahinija (sezamova pasta)
  • 1 jedilna žlica mlete sladke paprike, za bolj krepko aromo lahko uporabite dimljeno papriko
  • Žlička česna v prahu
  • Žlička origana
  • Žlička timijana
  • Soli po okusu

Postopek:

Krompir narežemo na rezine in ga v loncu pustimo zavreti. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in ga pustimo kuhati še kakšno minutko. Vodo precedimo in krompir vrnemo v posodo, v kateri se je kuhal. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo s kuhalnico.

Kuhanemu krompirju dodamo vse sestavine
Krompir obložen z začimbami pred peko

Tahini se bo na toploti krompirja povsem raztopil. S sestavinami obložen krompir damo na pekač, ki se ne sprijema ali na papir za peko. Pekač postavimo v pečico, segreto na 200 stopinj. Pečemo približno 25 minut ali do trenutka, ko se krompir zlato in hrustljavo zapeče.

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE