Prvi popolnoma veganski hotel v Italiji – La Vimea

Edinstvenost hotela La Vimea ni le v izvrstni rastlinski kulinariki, temveč v povsem veganskem hotelu.

La Vimea leži v kraju Južne Tirolske, v Italiji. Po informacijah lokalne turistične zbornice, lahko na tem območju pričakujete 315 sončnih dni v letu. Je prvi veganski hotel v Italiji,  ima pa tudi štiri zvezdice. Gostje hotela imajo možnost izbire dvoposteljnih sob, suit, apartmajev, sob za samostojne popotnike ali skupinsko sobo za kolesarje. Dostop do sob je omogočen tudi invalidom. Hotel je nekadilski, vstop pa imajo ob predhodnem dogovoru tudi psi. Hotel je namenjen relaksaciji in počitku, zato je namenjen odraslim ljudem, oziroma otrokom po 12 letu starosti. Ponujajo dnevno jogo in zdravljenje po ayuverda sistemu. Vsi dnevni obroki so na voljo tudi vsem obiskovalcem, ki niso gostje hotela. Malico lahko s sabo vzamejo tudi pohodniki in planinci, ki se zadržujejo v bližini. Počitek v  hotelu je odlična izbira za športnike, pohodnike, plezalce, tekače, kolesarje, pa tudi za vse tiste, ki bi se radi zgolj odklopili od napornega delovnika in uživali  v savni in pogledu na čudovito gorovje in zeleno hribovje.

Gostje hotela, spijo na biološko razgradljivih vzmetnicah, pokriti pa so z odejami iz biološkega bombaža pravične trgovine. Tudi brisače so narejene iz povsem ekološkega bombaža. Vsa kozmetika kot so šamponi in mila, so biološki in veganski, prav tako detergenti, s katerimi perejo perilo. V hotelu ni uporabe usnja. Vsa pijača, vključno z vini, je brez vsebnosti živalskih sestavin, torej povsem veganska. Hotel deluje tudi na trajnosten način, uporabljajo se sezonske, regionalne in biološke sestavine, zelena električna energija, sončna energija, ki greje vodo ter izklop brezžičnega omrežja čez noč, za zmanjšanje sevanja. Vse sobe imajo svoj balkon ali teraso.

Gostom, ki obiščejo hotel La Vimea ponujajo holistično in iskreno rešitev za počitnice, ki je skladna z njihovimi vrednotami. Ob tem, da je hotel popolnoma veganski, ponujajo tudi ostale iniciative kot so: notranji bazen, ki vsebuje slano vodo brez vsebnosti klora, regionalni lunarni les v sobah ter izogibanje uporabe plastike.

Kulinarika v La Vimei je res napisana z veliko začetnico. Hrana, ki jo ponujajo, je regionalnega in biološkega izvora. Za zajtrk vam bodo postregli s sveže stisnjenimi sokovi, kavico, bogato izbiro čajev in domačim sveže pečenim kruhom, vse biološkega izvora. V Toskani nimajo samo lastne proizvodnje biološkega, veganskega vina, temveč tudi olivnega olja, žafrana, sadja in zelenjave.

V La Vimea poudarjajo, da gresta veganstvo in odnos do narave z roko v roki in mi se ne moremo strinjati bolj.

Več informacij o hotelu najdete na njihovi spletni strani.