• domov
  • Potovanja
  • Na Tajskem nastaja prvi veganski, luksuzni hotel, ki bo vključeval zavetišče za rešene živali

Na Tajskem nastaja prvi veganski, luksuzni hotel, ki bo vključeval zavetišče za rešene živali

PlantLife Hotel Sanctuary na Tajskem, bo prvi luksuzni hotel na svetu, ki bo prijazen okolju in veganom, zraven vsega pa še bo ponujal družbo živali, ki so rešene iz težkih razmer in bodo v miru bivale na ogromni posesti.

Fotografija: PlantLife Hotel Sanctuary

Na spletni strani hotela piše: ”Če lahko uživamo v luksuzu brez, da bi pri tem škodovali živalim, planetu in lastnemu zdravju, zakaj potem tega ne bi omogočili? Prepričani smo, da nihče ne rabi trpeti za to, da bi zadovoljili želje in potrebe naših gostov. Dobrobit naših gostov, planeta in živali je za nas izrednega pomena. Zaradi tega zagotavljamo, da smo vegani v vseh aspektih našega delovanja in načina življenja.”

Ustanovitelja hotela Alex in Joanna Hellier
(Fotografija: Facebook/PlantLife Hotel)

Ustanovitelja hotela Joanna in Alex Hellier sta se spoznala na enem izmed potovanj. Oba sta bila nad ponudbo veganskih in okolju prijaznih prenočišč zelo razočarana. Spoznala sta namreč, da se v hotelih po svetu zelo težko izognemo hrani, ki je pridobljena iz živalskih sestavin, copatom, ki so zaviti v plastiko in strupenim kemikalijam, ki jih uporabljajo pri čiščenju. Spoznanje je vodilo do ideje, da zgradita svoj veganski in trajnostni hotel.

Hotel bo mogoče obiskati na čudovitem otoku Koh Phanghan, ki je med vegani in rastlinojedi sicer znan po največji veganski ponudbi hrane na Tajskem. Stregli bodo le vegansko hrano, katere sestavine bodo pridobivali od lokalnih virov. Hotel bo napajala obnovljiva, solarna energija, materiali pri gradnji in opremi hotela bodo ekološko prijazni, delovati pa želijo tudi po zero waste principu (brez odvečne embalaže in smeti). Do hotela bo zelo lahko dostopati kljub temu, da bo dajal občutek odmaknjenosti, saj ga bo obdajal nacionalni park. Na posesti bo zgrajenih 23 vil, ki bodo opremljene s pohištvom iz materialov kot so ekološki bombaž, bambus in ananasovo usnje. Kako pridobivajo usnje iz odvečnih ananasovih listov, si poglejte v našem članku na tej povezavi.

Posest bo tudi dom 100 psom in mačkam, ki so rešeni iz težkega življenja na ulici. Vse živali bodo seveda kastrirane in sterilizirane, cepljene. Za njih bo poskrbljeno 24 ur na dan. Za razliko od drugih zavetišč, se bodo živali hotela PlanLife lahko svobodno gibale in raziskovale ogromno posest. Max Hellier, solastnik, pravi: ”Naš resort bo tak dom za živali, kot bo za naše goste.”

Resort pa ne bo odlično vplival le na okolje in živali, temveč tudi na zdravje vseh gostov. Močno se bodo posvečali zdravi, uravnovešeni prehrani in tudi gibanju. Gostje se bodo vsak dan lahko pridružili telovadbi, vadbi joge ali meditaciji, uživali pa bodo tudi v zeliščni savni, ki izboljšuje kroženje krivi v telesu.

Hotel bo ponujal tudi razne aktivnosti kot so veganski vodeni izleti po otoku, izleti na sadne plantaže in kolesarska pohajkovanja. Za ljubitelje kulinarike bodo organizirane kuharske delavnice avtentične tajske kuhinje, kjer se bo uporabljalo zgolj sveže, lokalne sestavine. Možen bo obisk in ogled lokalne kokosove plantaže, kjer se boste naučili kako nastaja kokosovo olje. Prosti čas boste lahko izkoristili tudi tako, da se preizkusite v ročnodelskih spretnostih in izdelate kakšno posodo ali tkanino.

Solastnik in ustanovitelj Max Hellier dodaja: ”Nismo le hotel. Smo živo in sočutno podjetje s pravimi vrednotami.”

Kdaj bodo hotel odprli še ni znano, trenutno je še v naložbeni fazi, vse nove informacije pa boste našli pri nas.