Košček narave v agroturizmu Coroncina

Italija. Melania je lastnica Coroncine. Z nami je spregovorila o nastanku tega projekta in njegovih aktivnostih.

”Razlog, da se je 12 let nazaj rodila ideja o Coroncini, je bila moja ljubezen do narave in predvsem do kuhanja. Vegetarijanka sem postala pred 25 leti, zadnjih pet let sem veganka. Meso sem prenehala jesti zato, ker sem zbolela. Ker sem bila anemična, so mi zdravniki predpisali dieto z veliko mesa. Postala sem bolna, z mesom sem si zastrupila telo. Začela sem iskati druge rešitve, raziskovala sem. Ko sem se dokopala do informacij in novih znanj o rastlinski prehrani, sem bila fascinirana. Moji poskusi v kuhinji so se začeli. Sprva sem na večerje vabila prijatelje, ti so bili navdušeni nad vegetarijanskimi pojedinami. Nekaj časa sem nudila kuharske tečaje, kasneje pa sem se odločila, da želim odpreti kmetijo, ki se ukvarja z gojenjem rastlin in kuhanjem pretežno rastlinske prehrane. Sedem let kasneje sem se odločila za naslednji korak in danes smo popolnoma veganski.”

Kmetija je popolnoma ekološka, na njej gojijo razno sadje, olive ter številno zelenjavo, vse to pa ponudijo svojim gostom. Do morja se pripeljete v 40 minutah, točno toliko časa pa potrebujete tudi do gora, kjer lahko pozimi smučate. Na sami posesti lahko poležavate ob bazenu ali se odpravite na sprehod v naravo.

V kuhinji vas bodo postregli s specialitetami, jedilnik se vedno spreminja in se prilagaja rastlinam, ki tisti čas uspevajo in rastejo na vrtu. Gostje Coroncine so navdušeni nad svežimi sezonskimi jedmi in raznimi okusi, ki harmonirajo med seboj.

Kmetija sicer nudi brezplačen internet, televizorjev pa ni, saj bi gostom radi ponudili maksimalno relaksacijo. Namesto televizorja, si lahko privoščite sprehod po knjižnici, kdaj ste nazadnje odklopili možgane in prebrali kakšno knjigo na dopustu?

Več informacij najdete na www.coroncina.it ali na njihovi Facebook strani.