Novi Reebok čevlji za pomlad/poletje so veganski

Fotografija: Reebok

Podjetje, znano po obutvi Reebok, je nove superge napravilo povsem veganske. Obutev je narejena iz naravnih materialov, bombaža in koruze. Predhodna verzija superg je še vsebovala usnje, nova različica pa je usnje zamenjala za materiale, ki ne vsebujejo krutosti.

Zgornji, tekstilni del čevlja je narejen iz bombaža, podplat čevlja pa iz biološkega materiala, pridobljenega iz koruze. Embalaža v kateri se nahajajo čevlji je iz povsem recikliranih in razgradljivih materialov. Za čevlje boste odšteli okrog 70 evrov.

Bill McInnis iz Reeboka pravi: ”Naš cilj je ustvariti širok izbor bioloških obuval, ki bi jih lahko ob koncu uporabe kompostirali. Ta kompost bi kasneje uporabili kot del prsti na površinah, kjer bomo pridelovali nov, naraven material za naslednje serije obutev. V obzir želimo vzeti celoten cikel proizvodnje in ustvariti izdelke iz praha ter jih spremeniti nazaj v prah.”

Organizacija PETA, je Reebokovim veganskim čevljem že podelila nagrado, imenovano Innovator For Animals (Inovator za živali) z besedami: ”Popolnoma dokazuje večvrednost rastlinskega materiala brez krutosti do živali v primerjavi z usnjem in drugimi materiali, ki vsebujejo živalske sestavine. Prav tako vsem ljubiteljem najnovejših trendov in ljubiteljem športnega stila zagotavlja trpežno, lahkotno, zero waste (brez odpadnega materiala) in kar je najboljše, živalim prijazno obutev.