• domov
  • Ljudje
  • Zmagovalka ženskega svetovnega pokala v nogometu je veganka zaradi živali

Zmagovalka ženskega svetovnega pokala v nogometu je veganka zaradi živali

Alex Morgan, ki je tudi dobitnica zlate olimpijske medalje, je v nedeljo slavila zmago in postala svetovna prvakinja v nogometu. Nogometašica je strastna ljubiteljica živali in veganka iz sočutja.

Fotografija: Sports Illustrated

Ameriška nogometna ekipa je včeraj v finalu prvenstva porazila Nizozemke z rezultatom 2:0. Alex Morgan je druga kapetanka in nepogrešljiva članica najboljšega moštva na svetu, po poročanjih tudi najboljšega v zgodovini.

Za Reuters je 30-letnica povedala, da je strastna veganka. Na vprašanje kje zapravlja svoj ”filantropski čas in denar”, je nogometašica odgovorila: ”Mojo glavno pozornost imajo otroci in živali.” Morganova dela z različnimi dobrodelnimi organizacijami, med drugim tudi z Unicefom. Povedala je tudi da podpira organizacijo za zaščito živali in pojasnila: ”Moja strast je biti glas živali. Postala sem veganka, ker se mi ni zdelo pošteno, da imam doma psa, ki ga obožujem in hkrati jem meso.”

Za Times Magazine je Alex Morgan povedala, da se sicer izogiba procesirani prehrani in je njeno zdravo prehranjevanje s polnovredno rastlinsko hrano poskrbelo za njene odlične rezultate na igrišču. Prehranjevanje s celostno rastlinsko prehrano ji daje več energije, njeni uspehi pa trditve potrjujejo. Od avgusta leta 2017 do konca lanskega leta je Alex zadela kar 25 golov na 26 tekmah!

2. julija je Alex Morgan postala prva nogometašica, ki je dosegla zmago svetovnega prvenstva na svoj rojstni dan. Z ekipo je premagala Angležinje z rezultatom 2:1 in se uvrstila v finale ženskega svetovnega prvenstva v nogometu 2019. Ameriška ekipa nogometašic je s svojim skupnim rezultatom 13 zmag na tekmovanju, podrla rekorde svetovnega prvenstva.

View this post on Instagram

GOT THAT 4TH STAR

A post shared by Alex Morgan (@alexmorgan13) on