• domov
  • Ljudje
  • Veganski kolesar zmagal na 6.800 kilometrov dolgem tekmovanju in podrl svetovni rekord

Veganski kolesar zmagal na 6.800 kilometrov dolgem tekmovanju in podrl svetovni rekord

Veganski športnik iz Avstralije Abdullah Zeinab, je zmagal na zahtevnem tekmovanju Trans Am Bike Race. Trans Am Bike Race (TABR) je letni kolesarki ultra maraton, ki poteka čez Združene države Amerike. Pot poteka od pacifiške obale v zvezni državi Oregon in vse do atlantske obale zvezne države Virginie. Prvo tekmovanje je potekalo leta 2014, udeležilo se ga je 25 tekmovalcev in zmagovalec je za pot potreboval malo manj kot 18 dni.

Tekmovanje je dolgo 6.800 kilometrov, Abdullah Zeinab je za dokončanje dirke potreboval 16 dni, 9 ur in 56 minut. Veganski športnik je s svojim neverjetnim rezultatom podrl prejšnji rekord za več kot 10 ur. Zeinab je bil edini vegan med 74 tekmovalci na TABR 2019.

Abdullah Zeinab med izjemnimi dosežki ni novinec. V lanskem letu je zmagal na podobno zahtevnem tekmovanju v Avstraliji, ki se imenuje Indian Pacific Wheel Race. V Avstraliji je prvi prekolesaril 5.500 kilometrov in za njih potreboval 14 dni. V povprečju je na dan prevozil 450 kilometrov!

Spodaj si lahko pogledate kratek intervju z Abdullah Zeinabom, ko se je pripravljal za tekmo v Ameriki.

Na svojem Instagram profilu Zeinab pogosto s svojimi sledilci deli fotografije hrane. Velik del njegovega jedilnika sestavljajo ogljikovi hidrati, obožuje pa tudi sojo in tofu.