• domov
  • Ljudje
  • Veganka podrla svetovni rekord v plankanju

Veganka podrla svetovni rekord v plankanju

V tem mesecu je veganka Dana Glowacka iz Montreala podrla svetovni rekord v plankanju žensk – zdržala je 4 ure in 20 minut!

Plank je osnovna vaja, položaj s katerim krepimo jedro telesa in njegovo stabilnost. Če ste že kdaj plankali, potem zagotovo veste kako težko je v takšnem položaju zdržati vsaj minutko. Vaja ne zahteva gibanja, temveč je potrebno obdržati pravilen položaj.

Športna navdušenka je zdržala v položaju 4 ure in 20 minut, s tem je presegla prejšnji rekord iz leta 2015, za celih 50 minut: ”Kadar položaj postane neprijeten, se preprosto zatopim v svoje misli, jih zberem in se povežem s telesom. Med plankanjem je potrebno prebiti kar nekaj zidov, ti se pojavijo in izginejo. Plankanje je miselna zadeva, vse je v glavi.” Svetovni rekord je podrla v ameriškem mestu Naperville na International Plank maratonu.

V letu 2016 je Dana že sodelovala na prvenstvu plankanja v Beijingu, kjer je v plank položaju zdržala 2 uri in 5 minut. Zadnja tri leta je torej resnično garala za letošnji dosežek. Dana Glowacka živi v mestu Montreal, v Canadi, kjer dela kot učiteljica joge.

Svoj dosežek je posvetila sinu za katerega pravi, da je prav on tisti, ki ji daje moč, da prenese vse napore. Pred doseženim rekordom, je na svojo spletno družbeno omrežje zapisala: ”Želim si, da bi bil sin ponosen name. Svetu želim prenesti sporočilo, da je vse mogoče, če imamo ustrezno naravnano miselnost in vadimo, vadimo, vadimo…”