• domov
  • Ljudje
  • Vegan Lewis Hamilton požel rekordno zmago v Silverstonu

Vegan Lewis Hamilton požel rekordno zmago v Silverstonu

Lewis Hamilton je ponovno dosegel zmago na Veliki nagradi Velike Britanije – British Grand Prix, dirki svetovnega prvenstva Formule 1. To je že rekordna šesta zmaga Hamiltona na dirki.

Fotografija: Autoblog

39 točk prednosti je bil Hamilton ob zmagi pred tekmecem Valtterijem Bottasom, ki je na cilj prispel kot drugi. Hamilton je zmago dosegel letos po spremenjenem pravilu, ki dovoljuje povečano težo dirkača in je lahko po 12 letih pridobil več kilogramov: ”Trenutno tehtam 75 kilogramov in se počutim mnogo bolje. Pridobiti dodatno mišično maso na veganski prehrani je bilo preprosto. Ljudje mi govorijo, da nikdar ne bi postali vegani, ker potrebujejo svoje beljakovine. Smešno, kajti na veganski prehrani zaužijem ogromno beljakovin in sem bolj zdrav in srečnejši kot kadarkoli doslej. Želim si le, da bi postal vegan že prej!”

Fotografija: Instagram/lewishamilton

Športnik je sicer znan po svojih posvetilih na socialnih omrežjih, ki so namenjena ljubezni do živali in ozaveščanju o krutosti industrij, ki zlorabljajo živali za njihovo meso ali za druge namene. Na svojem Instagram profilu je med drugim tudi zapisal: ”Vsak košček mesa ali ribe, ki ga pojeste, vsak kos usnja ali krzna, ki ga nosite, je prišel iz živali, ki je bila mučena, ločena od svoje družine in brutalno umorjena. Vsi moramo sprejeti svoje odločitve in jaz sem se odločil za ljubezen.”