• domov
  • Ljudje
  • V Izraelu obstaja veganska vas s 5000 prebivalci

V Izraelu obstaja veganska vas s 5000 prebivalci

V Izraelu obstaja vas v kateri živi 5000 prebivalcev. Vsak izmed teh prebivalcev živi vegansko.

Prvi naseljenci so v vas prišli pred 45 leti, danes se celotna vas še vedno prehranjuje samo s povsem rastlinsko prehrano.

Celotna skupnost, ki živi sredi območja puščave Negev v Izraelu, sestavlja okrog 5000 prebivalcev, prehranjujejo se ekološko prijazno brez, da bi za to prelivali kri.

Bloger Nuseir Yassin, ki je prebivalce obiskal je povedal, da ljudje tam ne jedo soli tri dni v tednu, se izogibajo sladkorju in telovadijo vsaj trikrat tedensko. Nihče ne pije alkohola ali kadi, ne jedo mesa, mesnih izdelkov ali mleka in mlečnih izdelkov, vsa hrana je iz povsem rastlinskih virov, ki pa ne rastejo s pomočjo kemijskih preparatov. Rastline vzgajajo povsem ekološko.

Prebivalci so povedali, da je za dolgo, zdravo in vitalno življenje, potrebno telo hraniti le z žlahtno hrano, to so po njihovem mnenju rastline.

Ustanovitelj skupnosti Ben Carter je v Izrael prišel iz Amerike, verjel je, da so Afričani potomci bibličnih Hebrejcev. 350 Afričanov mu je tako sledilo v Izrael. Ben Carter je umrl leta 2014, skupnost pa se še zmeraj ohranja in uspešno raste.

V drugem največjem mestu Izraela, Tel Avivu, vodijo vegansko restavracijo, o veganskem načinu življenja pa pogosto tudi ozaveščajo na spletnih omrežjih.

Obisk veganske skupnosti blogerja Yassina si lahko ogledate na tem videu: