• domov
  • Ljudje
  • Soustanovitelj Twitterja v rastlinsko alternativo mesa investiral več kot v lastno podjetje

Soustanovitelj Twitterja v rastlinsko alternativo mesa investiral več kot v lastno podjetje

Po oceni dnevnih zneskov Bloombergovega indeksa milijarderjev, je naložba Williamsa pri podjetju Beyond Meat vredna 414 milijonov ameriških dolarjev, 10 milijonov več kot pri Twitterju.

Evan Willams in njegov partner in soustanovitelj spletnega družbenega omrežja Twitter Christopher Isaac Stone, sta zgodnja vlagatelja ob začetnem ustanavljanju podjetja Beyond Meat, ki proizvaja rastlinsko alternativo mesnim izdelkom.

Williams počasi prodaja vse svoje deleže pri Twitterju, saj je po poročilih Forbsa v decembru 2018 prodal polovico svojih delnic v roku osmih mesecev. Razlog za veliko investicijo v Beyond Meat je preprosto ta, da je podjetje s tako imenovanim veganskim mesom, v zadnjem času izredno uspešno.

Po sklenjenih partnerstvih z restavracijami in verigami s hitro prehrano, je uspeh Beyond Meat podjetja skočil v nebo takoj po svoji prvi javni ponudbi delnic. Williamsovo podjetje je imelo pred javno ponudbo v lasti nekaj manj kot 10-odstotni delež. Za svojo odločitev, da investira v podjetje Beyond Meat je omenil med drugim tudi svoje lastne izkušnje kot rastlinojed.

Po podatkih Bloomberga bo industrija, ki izdeluje mesu alternativne rastlinske produkte, do leta 2030 vredna več kot 34 bilijonov dolarjev, s 40-odstotno stopnjo povprečne letne rasti na trgu.