• domov
  • Ljudje
  • Novak Đoković je zmagovalec Wimbledona in svoje uspehe pripisuje rastlinski prehrani

Novak Đoković je zmagovalec Wimbledona in svoje uspehe pripisuje rastlinski prehrani

Fotografija: Getty images

Novak Đoković je včeraj praznoval svojo peto Wimbledon zmago, njegov tekmec Roger Federer, je sicer tak uspeh požel že osemkrat. Dan pred zmago je profesionalni tenisač na novinarski konferenci hvalil polnovredno rastlinsko prehrano in ji tudi pripisal svoje velike športne dosežke.

Svojo včerajšnjo zmago je obeležil z rezultatom 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12 in z igro, ki jo mnogi opisujejo kot eno izmed najboljših v zgodovini tenisa. Tekma je trajala skoraj 5 ur in po poročilih bi v vsakem izmed 5 setov lahko zmagal katerikoli izmed finalistov. Šlo naj bi za najdaljši finale Wimbledona in Novak je po njem dejal: ”Če to ni bil najbolj razburljiv finale, je gotovo eden izmed top dveh ali treh. Pomeril sem se z enim izmed najboljših igralcev našega časa, Rogerjem, ki ga izredno spoštujem. Žal nekdo mora zmagati in oba sva imela to priložnost.”

Đoković je na konferenci, ki je potekala dan pred finalno tekmo, na vprašanja novinarjev odgovoril: ”Da, prehranjujem se z rastlinsko prehrano in to že leta. Mislim, da je to razlog zaradi katerega hitreje okrevam. Tudi alergij nimam več, ki sem jih včasih imel in to mi je všeč.”

Novak Đoković je nastopil tudi v težko pričakovanem dokumentarcu The Game Changers, v katerem bomo videli mnogo svetovno znanih športnikov in rekorderjev, ki prisegajo na vegansko oziroma polnovredno rastlinsko prehrano. Novinarji so Novaka povprašali tudi o dokumentarcu in o njem je povedal: ”Gre za to kako način prehranjevanja vpliva na svet. Ne gre samo za osebno zdravje, gre za obnovljivost, okoljevarstvo in živali.”

Celoten intervju si lahko pogledate spodaj, Novak pove, da se prehranjuje rastlinsko 8:25.