• domov
  • Ljudje
  • Meghan Markle bi rada svojega otroka vzgajala vegansko

Meghan Markle bi rada svojega otroka vzgajala vegansko

Meghan Markle je že pred porodom načrtovala, da bo otroka vzgajala vegansko. Kraljica po poročanju kraljevih insajderjev, ni navdušena.

Fotografija: Getty Images

Vojvodinja Susseška se že dlje časa čez teden prehranjuje s polnovredno rastlinsko prehrano, po poročanju kraljevih virov je celo prepričala princa Harryja, da se podobno prehranjuje tudi sam. Po informacijah insajderja palače, bi rada sedaj svojega otroka vzgojila vegansko, poroča Woman’s Day.

92-letna kraljica, velika ljubiteljica športnega lova, bi naj odločitvi strogo nasprotovala. Insajder pravi: ”Kraljica tega ne bo dopustila. Meghan kraljevi tradiciji posveča zelo malo pozornosti, toda veganske vzgoje otroka monarhinja preprosto ne bo tolerirala. Tema je ustvarila napete razprave med Meghan in Harryjem, ta namreč ne želi razburjati svoje babice.”

37-letna Meghan zaradi svojega stališča, ki ne podpira krutosti do živali, vzpodbuja svojega moža tudi k opustitvi športnega lova na fazane, ki se tradicionalno odvija vsako leto.

”Meghan se bori za pravice živali in ne podpira nobenega lova nanje.” Je povedal vir. Harry se je vedno udeležil lova Boxing day, dolgoletne kraljeve tradicije, tako tudi lani, kljub stališču svoje soproge.

Vojvodinja Susseška je za govorice poskrbela tudi, ko je odločila, da bo otroško sobo dala pobarvati z vegansko barvo, nevtralno glede na spol – v sivi in beli barvi, namesto v klasični roza ali modri. Barva, ki jo je uporabila, je znamke Organic Natural Paint Co, veganske formule, ekološko prijazna z dodatkom eteričnim olj kot sta rožmarin in evkaliptus, ki skrbita za čiščenje zraka.