• domov
  • Ljudje
  • Lewis Hamilton na Instagramu sporočil: Želim si, da bi vegan postal že prej

Lewis Hamilton na Instagramu sporočil: Želim si, da bi vegan postal že prej

Hamilton je moral zaradi svojega poklica tehtati 68 kilogramov. Z letošnjim letom so se pravila spremenila in po 12 letih je lahko pridobil več kilogramov in kot pravi sam: ”Trenutno tehtam 75 kilogramov in se počutim mnogo bolje. Pridobiti dodatno mišično maso na veganski prehrani je bilo preprosto. Ljudje mi govorijo, da nikdar ne bi postali vegani, ker potrebujejo svoje beljakovine. Smešno, kajti na veganski prehrani sam zaužijem ogromno beljakovin in sem bolj zdrav in srečnejši kot kadarkoli doslej. Želim si le, da bi postal vegan že prej!”

To ni prvič, da je Hamilton na svojih spletnih omrežjih govoril o veganstvu. Že večkrat je ozavestil svoje sledilce o krivicah in trpljenju živali v mesni industriji ter poudaril, da so živali čuteča bitja. Na Instagramu je tako zapisal:

”Ne glede na vse, zvestoba veganstvu do groba! Živali imajo vrednote, ki jih ohranja le malo ljudi. Zapiramo si oči pred trpljenjem in bolečino, skozi katero morajo živali zaradi nas. Vsak kos mesa, kos piščanca ali ribe, ki ga pojeste, vsak del usnja, ki ga nosite, je pripadalo živali, ki je bila mučena, ločena od svoje družine in brutalno ubita. Vsak mora sprejeti svoje odločitve in če se vam to ravnanje zdi vredu, je ta odločitev na vas, vendar sam sem se odločil za ljubezen in ozavestiti se želim katera podjetja in industrije podpiram.”

@lewishamilton