• domov
  • Ljudje
  • Kaj vse v enem dnevu zaužije najmočnejši Nemec, svetovni rekorder v športu moči in vegan?

Kaj vse v enem dnevu zaužije najmočnejši Nemec, svetovni rekorder v športu moči in vegan?

Fotografija: Facebook/Patrik Baboumian

Patrik Baboumian je strongman (tekmovanje za najmočnejšega moža) in bivši bodybuilder, vegan, aktivist za pravice živali in uradno najmočnejši moški Nemčije. Zase pravi: ”Moja moč je sočutje.” Trenutno drži svetovni rekord svoje kategorije v disciplini log lift – dvigovanje velikega kovinskega debla, s težo 165 kilogramov in nemški rekord v log liftu težke kategorije s 180 kilogrami medtem, ko je na Finskem dvignil kar 190 kilogramov. Postavil je tudi svetovni rekord v Yoke walku, kjer je v 10 metrih prenesel 555 kilogramov, kasneje mu je uspelo podreti še en rekord in prenesti 560 kilogramov.

Patrik je postal vegetarijanec v letu 2005, vegan pa je od leta 2011 in v enakem letu je tudi osvojil naziv za ”najmočnejšega Nemca”. Je velik aktivist in borec za pravice živali, med druge njegove dosežke pa spadajo uradno zapisani: počep – 310 kg,  potisk s prsi – 215 kg, mrtvi dvig – 360 kg.

Patrik v tekmovanju z bodybuilderjem in powerlifterjem:

Njegovo prehranjevanje je popolnoma drugačno kot tisto, ki smo ga vajeni od tipičnih strongmanov in bodybuilderjev, ki se prehranjujejo z ogromnimi količinami živalskega mesa in jajci. Ker športnika še vedno pogosto sprašujejo kako se prehranjuje, je sestavil video v katerem razloži kako izgledajo njegovi dnevni obroki in vitamini, ki jih potrebuje zaradi hudih obremenitev telesa ter pokaže tudi kako izgleda njegov tipičen vsakodnevni trening. Patrik je sicer znan po svojih direktnih odgovorih in odprtem duhu, o svojem načinu življenja spregovori tako z občudovalci kot tudi s skeptiki. Vegan je postal iz etičnih razlogov, pravi pa tudi, da je hitro spoznal, da se njegovo telo celi veliko hitreje kot takrat, ko je še užival mlečne izdelke. Največje rezultate in rekorde je postavil ravno po tem, ko je iz jedilnika izločil vse živalske produkte.

Več o športnikih, ki se prehranjujejo rastlinsko, si preberite tukaj.