• domov
  • Ljudje
  • Billie Eilish prosi 26 milijonov oboževalcev naj prenehajo podpirati mesno in mlečno industrijo

Billie Eilish prosi 26 milijonov oboževalcev naj prenehajo podpirati mesno in mlečno industrijo

Po ogledu grozljivih posnetkov, ki prikazujejo mučenje živali na mlečni farmi, je Billie na Instagramu nagovorila svoje oboževalce in jih prosila naj premislijo o mesni in mlečni industriji in prenehajo z uživanjem živalskih izdelkov.

Billie Eilish je 17-letna zvezdnica, izredno uspešna mlada pevka in veganka, ki ima na svojem Instagram profilu okrog 26 milijonov sledilcev. Zvezdnica, ki je velik vzor predvsem mladim, je svoje spletno omrežje izkoristila za ozaveščanje o posledicah, ki jih nosi uživanje živalskih izdelkov in podpiranje mesne, mlečne in jajčne industrije.

Pevka Billie Eilish je z oboževalci delila grozljive posnetke mlečne industrije, ki so ta mesec razburili javnost. Posnetek si lahko ogledate v našem članku na tej povezavi.

Billie je na svojem Instagramu med drugim tudi napisala: ”Smilite se mi, če lahko pogledate video in vam ni mar, da takšno ravnanje povzročate vi, ker dobesedno jeste bitja, ki so brutalno mučena samo za vaš užitek. Razumem, da vam je okus mesa všeč in vem, da ste mnenja, da kot posameznik nimate vpliva, če ga prenehate jesti. To mnenje je nevedno in neumno.”

Posnetke mlačne farme Fair Oaks Farm je posnel aktivist, ki je na farmi deloval pod krinko v letu 2018. Ko je organizacija za dobrobit živali letos v začetku tega meseca objavila skrivne posnetke, je svet onemel. Šokantni video material prikazuje delavce, ki se drogirajo, brutalno pretepajo drobne teličke in se nad njimi pošastno znašajo.

Billie Eilish je postala veganka v letu 2014, saj želi prispevati k številnim spremembam, skrbeti za svoje zdravje in ustaviti kruto ravnanje z živalmi. Svojim oboževalcem in sledilcem sporoča: ”Če imate v glavi vsaj polovico možganov potem se zavedate, da vsak posameznik lahko prispeva k spremembam. Bodite pametnejši!”

Fotografija: Instagram/Billie Eilish