• domov
  • Ljudje
  • Arnold Schwarzenegger javnosti v novem dokumentarnem filmu sporoča: Mit je, da potrebujete meso, da bi pridobili mišice, gre le za marketing!

Arnold Schwarzenegger javnosti v novem dokumentarnem filmu sporoča: Mit je, da potrebujete meso, da bi pridobili mišice, gre le za marketing!

Arnold Schwarzenegger je že nekaj let nazaj sporočil javnosti, da zaradi vse večjih zdravstvenih težav uživa vse manj mesa. Kot je povedal sam, se je njegovo zdravstveno stanje izboljšalo in počutiti se je pričel fantastično. Spodnji posnetek prikazuje začetek Arnoldovega ozaveščanja javnosti, ko je odkril kaj se skriva za mesom in ostalimi živalskimi produkti.

Schwarzenegger je pred kratkim na svojem Instagram profilu objavil trailer težko pričakovanega dokumentarca o veganskih športnikih The Game Changers. Svetovno znani bodybuilder in igralec je v novem dokumentarcu povedal, da zavrača vse mite o beljakovinah, moči in zmogljivosti.

Schwarzenegger tako s svojimi besedami pove tudi: ”Jedel sem ogromne količine mesa. Kažejo nam reklame, ki nas učijo, da pravi moški jedo meso, da jedo steake. Morate razumeti, da gre samo za marketing, za prodajo. To ne temelji na realnem življenju.”

V letu 2017 je Arnold na socialnih omrežjih spregovoril o tem kako živinoreja vpliva na naše okolje in planet. Več o vplivu živinoreje na podnebne spremembe si lahko preberete v našem članku na tej povezavi. Schwarzenegger je svoje sledilce pozval naj prenehajo z uživanjem mesa in opozoril na posledico živinoreje: ”Zmanjšati moramo emisije toplogrednih plinov, saj z onesnaževanjem letno ubijemo sedem milijon ljudi na našem planetu. Verjamem, da zmoremo ravnati bolje kot do sedaj. Prenehal sem jesti meso, da bi rešil človeštvo.”

Težko pričakovan dokumentarni film bo spremenil pogled na svet kot smo ga poznali do sedaj. Ogledati si ga bo možno v drugi polovici septembra. Glavni producent filma je odličen James Cameron, pridružujeta pa se mu še Arnold Schwarzenegger in Jackie Chan. Dokumentarec vključuje nekatere izmed najmočnejših, najhitrejših in najboljših športnikov na svetu. Prikazuje velike uspehe in rekorde veganskih športnikov, dokazuje pa tudi, da na rastlinski prehrani presegajo pričakovanja. Spoznali bomo mnoge športne zvezdnike, ki so svoje poškodbe na rastlinski prehrani pozdravili veliko hitreje kot bi jih sicer.  Zraven elitnih športnikov bomo lahko spremljali tudi odkritja znanstvenikov. Dokumentarec The Game Changers bo na voljo od 17. septembra v 1.000 kinodvoranah po svetu.