• domov
  • Ljudje
  • 10 veganskih zvezdnikov, ki ozaveščajo preko Instagrama

10 veganskih zvezdnikov, ki ozaveščajo preko Instagrama

”Ne verjemite propagandi mesne industrije” sporoča zvezdnik Bryan Adams

1. MILEY CYRUS

Miley je velika vzornica številnim ljudem po vsem svetu. Nekateri občudujejo njen videz, njen edinstven modni stil, mnogi jo obožujejo zaradi njene glasbe in pa tudi zaradi njenega samozavestnega pristopa. Prav vsem pa nam je za vzor njen odločen glas, ki ga ne uporablja zgolj na koncertih, ampak z njim tudi opozarja na neštete krivice, ki se godijo živalim vseh vrst. Odločno zagovarja veganstvo in se udeležuje raznih kampanj, ki podpirajo veganski način življenja.

Miley se je letos poročila in svojo poroko je praznovala v ožjem krogu najbližjih in seveda popolnoma vegansko. S hashtag oznako na spodnji fotografiji tudi sporoča, da je eden izmed razlogov zakaj je Liam Hemsworth smel postati njen mož ta, da je vegan in da najbolj vroča stvar na njem niso njegove mišice temveč dejstvo, da ne škoduje živalim. Čestitke Miley in Liam, na mnogo veganskih let!

2. BRYAN ADAMS

Bryan Adams je na Instagramu pokazal svoje kosilo: špagete s pestom. Povedal je, da mu oboževalci občasno zastavijo vprašanje, kje dobi vse potrebne beljakovine. ”Ne verjemite propagandi mesne industrije, da z uživanjem živali in rib zaužijete beljakovine, saj se vsa hrana v želodcu pretvori v aminokisline, preden jih telo pretvori v beljakovine. Če uživate svežo zelenjavo in sadje, vaše telo naravno poišče kar potrebuje in izloči ostalo.”

Zvezdnik pogosto pozove svoje oboževalce naj se odločijo za rastlinsko prehrano, saj je ta najboljša izbira za zdravo življenje. Sam je že vrsto let vegan in sporoča: ”Ne pozabite, če imate radi živali, jih ne jejte!” Njegova najljubša malica je popečen kruhek, obložen z avokadom in paradižnikom ter pokapljan s svežim limoninim sokom in soljo. Pravi, da se mu zdi zabavno, da ta preprosti obrok ljudje imenujejo trend, saj ga sam uživa že 30 let. Da se je znebil uživanja vseh živalskih izdelkov, je zanj najboljša odločitev. Svojim sledilcem predlaga naj preizkusijo prehranjevanje brez mesa, mlečnih izdelkov in jajc ter zagotavlja, da jim nikakor ne bo žal. Sam naj bi se namreč med drugim, z rastlinsko prehrano znebil kar nekaj zdravstvenih težav.

3. LIAM HEMSWORTH

Liam Hemsworth je zvezdnik, ki je zaigral v uspešnicah kot so The Hunger Games, Independence Day: Resurgence, The Dressmaker in še mnogih drugih. Kot igralec mora paziti na svoje telo in konzumiranje živalskih izdelkov ni del njegovega načrta do izklesanega telesa. Liam je strasten vegan in zagovornik pravic živali. Za avstralski Men’s Health je povedal, da je postal vegan, ko je med končnim snemanjem filma The Hunger Games zbolel. Njegov soigralec in prijatelj Woody Harrelson mu je predlagal prehrano s surovo zelenjavo in sadjem. ”Woody ima več energije kot katerakoli oseba, ki sem jih kdaj spoznal. Je tudi najbolj prijazna oseba, zato sem njegov nasvet upošteval. Od takrat naprej sem vegan. Imam mnogo več energije, kvaliteta mojega spanja se je izboljšala, med treniranjem sem bolj vzdržljiv. Raziskoval sem kako izkoriščamo živali in teh industrij nisem mogel več podpirati. Škodijo nam, zdravju planeta in živalim.” Liam na svojem Instagramu velikokrat poziva sledilce naj izberejo bolj etičen in zdrav način življenja. Med drugim tudi vabi na ogled svetovne uspešnice, dokumentarca What The Health, ob tem pa piše: ”Če vam je mar za vaše zdravje, pravice živali ali naš planet, preprosto morate pogledati ta dokumentarec! Če vam ni mar, ga vseeno poglejte.”

Liamova najljubša hrana je pizza, veganska seveda.

4. MOBY

”Eden mojih najljubših in preprostih obrokov – ovseni kosmiči z borovnicami, orehi, goji jagodami, svežimi jagodami in rozinami. Postopek je popolnoma preprost, dodamo le vrelo vodo. Velik vir vlaknin in antioksidantov, beljakovin in omega 3 maščobnih kislin.” Moby ni samo izjemen glasbenik, temveč velik veganski aktivist. Če ste aktivni na Instagramu in mu sledite, veste o čem govorimo. Njegove objave nas nenehno inspirirajo, ganejo in polnijo z ognjem, da sledimo našim moralnim vrednotam in uporabimo svoj glas za tiste, katerih glas ni slišan. Med drugim opozarja: ” Kako se odzivamo na nedolžnost in ranljivost, o nas pove vse.”

5. SERENA WILLIAMS

Serena je ena izmed znanih športnic, za katere že ptički na drevesu čivkajo, da je prevzela polnovredni, rastlinski način prehranjevanja. Ta način ji je kot mnogim, pripomogel pri aktivnemu športnemu življenju. Novopečena mamica prisega na sveže obroke z veliko zelenjave. Polnovredna rastlinska prehrana je tako zelo preprosta, vse kar potrebujemo so rastline!

6. WILL.I.AM

Glasbenik in član trenutno neaktivne glasbene skupine The Black Eyed Peas je znan po svojem smislu za humor. Njegova primerjava ob Instagram trendu #10yearschallenge, je opisana takole: ”Pred desetimi leti sem jedel jajca ves dan, vsak dan…Zdaj, ko sem vegan, se zavedam kaj dajem v svoje telo in ljubim ter spoštujem vsa živa bitja.” Will pogosto pove, da je veganstvo popolnoma spremenilo njegovo življenje in ozavešča, da je to edina pot k popolnemu zdravju telesa in duha.

7. WOODY HARRELSON

Gospod Harrelson skorajda ne potrebuje predstavitve. Na Instagramu je ponosno delil odprt veganski bife, ki ga je pričakal med poslovnim obiskom v Italiji. Woody je kot mnogi drugi, ki postanejo vegani, zgovoren advokat tega načina življenja. Sam se prehranjuje večinsko s presno, rastlinsko prehrano za katero pravi, da je ključ do zdravja. Iz svojega jedilnika je pred mnogimi leti najprej izključil mleko in mlečne izdelke, kmalu pa tudi meso za katerega pravi: ”Vsakič ko sem zaužil meso, sem se počutil težkega in brez energije.” Veganstvo je prihodnost v katero Harrelson investira. Je finančni vlagatelj v mnoga veganska podjetja in kampanje, kot je letošnja kampanja Million Dollar Vegan (milijon dolarjev za papeža Frančiška, ki jih le ta sme podariti dobrodelni organizaciji po svoji izbiri, če se odloči prehranjevati rastlinsko.)

8. MYA

Ameriška pevka Mya navdušuje tako z glasom kot stasom. Alkalna hrana je tista, kateri pevka pripisuje zdravo telo in duha. Njen Instagram profil je poln idej za svež, surov veganski obrok, poln sočnega sadja, zelenjave in oreščkov. Njene fotografije dokazujejo, da 39-letnica ne potrebuje ličil, da bi blestela.

9. JESSICA CHASTAIN

Filmska igralka je veganka že 12 let: ”Veganstvo ni nekaj v čem sem se videla. Ko sem preizkusila rastlinsko prehrano za dva tedna, sem se nemudoma počutila veliko bolje, moja energija se je bistveno povečala. V resnici sem le poslušala svoje telo.” Jessici je pri pravilni prehrani pomagala veganska  dostavna služba, vi pa si lahko pomagate na spletni strani www.izziv.si , da bo prehod res enostaven. Fotografija je posneta med sodelovanjem za show Jamie Oliverja.

10. NE-YO

Tudi Ne-Yo, R&B glasbenik, ne skriva recepta, ki mu je pripomogel k boljši življenjski energiji: polnovredna rastlinska prehrana. Pevec je na rastlinski prehrani izgubil okrog 13 odvečnih kilogramov. Kot mnogi drugi se je za takšno vrsto prehranjevanja odločil po ogledu dokumentarca What The Health. ”Po ogledu sem bil pošteno jezen, priznam. Oseba, ki škoduje mojemu zdravju sodeluje z osebo, ki bi mi pri zdravju oziroma bolezni naj pomagala? K vragu z vami!” Svoje življenje in zdravje je tako vzel v lastne roke, z rastlinsko prehrano je premagal kronični tendinitis: ”Po samo dveh tednih polnovredne rastlinske prehrane je bolečina, ki sem jo trpel leta, izginila v obeh mojih kolenih! Ena izmed najboljših odločitev, ki sem jih kadarkoli sprejel!”

Kot zanimivost naj na koncu naštejemo še nekaj superzvezdnikov, ki so vegani in uživajo v okusni rastlinski prehrani:

Sestri Kate in Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Natalie Portman, Ellen Page, James Cameron, Olivia Wilde, Kat Von D, Jhene Aiko, Alici Silverstone, Pamela Anderson, Sia, Elle Goulding, Jason Mraz, Tobey Maguire, Russel Brand in mnogi, mnogi drugi. V bistvu, prehranjevanje zgolj z rastlinami in izdelki rastlinskega izvora tako narašča, da smo verjetno zamudili zvezdnike, ki so na novo posvojili ta način življenja že medtem, ko smo nalagali ta članek. ?