• domov
  • Hrana
  • Wimbledon letos servira jagode in vegansko smetano

Wimbledon letos servira jagode in vegansko smetano

Wibledon je znan po jagodah s smetano, letos prestižni teniški turnir servira vegansko smetano kot odgovor na zahteve Britancev.

Prvenstvo Wimbledon letos ne ponuja samo veganske smetane, temveč tudi burgerje s pleskavicami iz kvinoje in rdeče pese zaradi vse večjega števila ljudi, ki se prehranjuje vegansko.

Anthony Davies, vodja kuhinje Wimbledona je povedal: ”Letos smo se predvsem posvetili temu, da smo razširili rastlinsko ponudbo jedi. V Veliki Britaniji so se prehranjevalne navade ljudi v zadnjem letu, bistveno spremenile. Število ljudi, ki se prehranjujejo večinoma rastlinsko, se je močno povečalo, zato smo ponudbo izboljšali, da bi izpolnili pričakovanja gostov.”

Po poročanjih, naj bi v Veliki Britaniji že 3,5 milijona ljudi živelo vegansko.

Obseg prodaje veganske smetane bo sicer znan komaj po prvenstvu, vendar Davies trdi, da so dosedanji odzivi veganov odlični: ”Ljudje so zelo zadovoljni, da jim letos prvič ponujamo možnost, da uživajo v jedi, ki je za naše tekmovanje tako značilna.”

Veganske opcije so na voljo tudi v vseh prodajalnah hrane 17 hektarjev velikega območja tekmovanja, ki vsak dan gosti okrog 40.000 oboževalcev tenisa.

Rastlinski burgerji iz žara so trenutno najbolj popularna jed na tekmovanju. Narejeni so iz kruhovca, rastline, ki ima podobno teksturo mesa, začinjena pa nanj spominja tudi po okusu. Gostje lahko sicer izbirajo tudi med jamajško hrano, tajskimi testeninami, mehiškimi tortiljami, različnimi vrstami burgerjev in še mnogimi drugimi jedmi.

Mlečna industrija je ena izmed najbolj krutih industrij na svetu. Vpliv mlečne industrije se pozna tudi na okolju, saj je ena izmed največjih onesnaževalcev našega planeta. Več o tem si preberite v našem članku Kaj je narobe z mlekom.

PRIJAVITE SE NA NAŠE NOVICE