• domov
  • Hrana
  • Veganski hot dog v Ikea je zaradi povpraševanja cenejši kot navadni

Veganski hot dog v Ikea je zaradi povpraševanja cenejši kot navadni

V Ikeinih poslovalnicah na Švedskem, je veganska verzija priljubljene jedi po novem cenejša kot navadna verzija, ki je sestavljena iz mrtvih živali.

Fotografija: Reddit

Veganski hot dog se je prodal dvema milijonoma ljudem v prvih dveh mesecih in petim milijonom v manj kot enem letu. Po novem je tudi cenejši od navadnega hot doga, čeprav je sestavljen iz boljših in kvalitetnejših sestavin. O njem in ostalih veganskih jedeh v Ikei, smo že poročali. Ikea je med drugim, letos v svojih poslovalnicah predstavila tudi veganski mehki sladoled.

Veganska različica zdaj stane 75 centov, mesni hot dog pa 1 evro. Veganski hot dog je po vrhu obložen s sladko pekočo gorčico, vloženim rdečim zeljem in praženo čebulo medtem, ko je navadna verzija prazna.

Veganski hot dogi so v prodajalne Ikea prispeli lansko leto in takoj postali priljubljena jed med nakupovalci s 95 odstotnim odobrenim ratingom.

Zaradi velike priljubljenosti in povpraševanja, je Ikea znižala ceno veganskega hot doga.

Na Redditu, ameriški spletna strani, najdemo zapis z naslovom ”Dokaz, da so Švedi pametnejši kot mi” , v njem poroča o tem, da je veganski hot dog cenejši kot povprečni. Zapis je bil všečkan več kot 7.000 krat in dosegel skoraj 600 komentarjev. Eden izmed komentarjev je: ”Amerika: Hot Dog, pomfrit in Coca Cola stane 2.99 dolarja. Zelenjavni hot dog s sadjem stane 12.99 dolarja plus 1.99 dolarje za lonček vode.” Drugi je zapisal: ”V nekaterih državah kot so Združene države Amerike, vlada tako močno finančno podpira živinorejo, da je rastlinskim alternativam zelo težko, če ne nemogoče, tekmovati s cenami mesnih izdelkov. Morda teh težav nimajo na Švedskem, kar jih res naredi pametnejše.”

Veganski hot dog ima v ostalih Ikea poslovalnicah po svetu, enako ceno kot navadni. Glede na novost na Švedskem, lahko pričakujemo, da se bo to v prihodnosti spremenilo tudi drugje po svetu.