• domov
  • Hrana
  • V Evropo prihaja veganska alternativa tune, razlike ne boste okusili

V Evropo prihaja veganska alternativa tune, razlike ne boste okusili

Veganska tuna je rastlinska alternativa po vsem svetu zelo priljubljene tunine v konzervi. Veganska alternativa se imenuje ”Tuno”, na prodajnih policah pa se je znašla že v Ameriki in Avstraliji, kjer je postala velik prodajni hit,  zdaj je na vrsti še Velika Britanija.

Znamka ”Lomo Linda”, ki je v lasti podjetja Atlantic Natural Food, ponuja enak videz, občutek in izkušnjo kot originalna tunina v konzervi s to razliko, da je narejena povsem brez krutosti do živali, saj je v celoti narejena iz rastlin. Več različnih okusov izdelka Tuno je na prodajnih policah v Ameriki in Avstraliji že dlje časa. Zdaj prihaja tudi v Veliko Britanijo, velika prodajalna Morrisons bo prva na svoje police postavila vegansko različico priljubljenega polnila sendvičev in solat.

Tuno je narejen iz soje in v sestavinah uporablja naravne ekstrakte, ki prikličejo realni okus originalne tune v konzervi. Ena porcija vsebuje okrog 100 kalorij in ne skopari z beljakovinami. Embalaža je zelo podobna originalni embalaži tunine v konzervi, namesto besede tuna, pa preberemo napis tuno. Konzerve Tuno lahko uporabljamo za sendviče, solate ali na vaš najljubši način, možnosti so neomejene.

V tem tednu bo Lomo Linda Tuno prispel na prodajne poličke Morrisons v Veliki Britaniji. Tuno bo na voljo v različnih okusih, potrošniki bodo lahko izbirali med okusi tajski sladki čili, Tuno v naravni vodi, sezam in ingver ter majoneza, poper in limona. Ena konzerva znaša 142 gramov, cena se giblje okrog 1,40 evra na konzervo, na prodaj so pa tudi vrečke rastlinske tune, ki vsebujejo 85 gramov. Tunina je ena izmed najljubših sestavin Britancev, po poročanjih bo Tuno močna konkurenca originalnim ribjim izdelkom.