• domov
  • Hrana
  • S polnovredno vegansko prehrano izgubil 45 kilogramov in odstavil 22 različnih vrst zdravil

S polnovredno vegansko prehrano izgubil 45 kilogramov in odstavil 22 različnih vrst zdravil

James McGee je izgubil nekaj več kot 45 kilogramov po tem, ko se je začel prehranjevati s polnovredno rastlinsko prehrano. Zaradi številnih zdravstvenih težav je jemal 22 zdravil dnevno, ki jih po spremenjenem načinu prehrane več ne potrebuje. Odprl je vegansko restavracijo, da bi ljudem odprl oči.

James McGee s svojo ženo Morgan in hčerkami Fotografija: Ben Torres

27-letni James McGee živi krasno življenje. Je srečno poročen moški in oče trem deklicam. Je uspešen poslovnež, ki biva v lastni hiši z dvoriščem. Njegova telesna teža je za več kot 45 kilogramov manjša kot še pred tremi leti, ko je dnevno moral zaužiti kar neverjetnih 22 različnih vrst zdravil. Leta uživanja alkohola in nepravilne prehrane, so mu resno poškodovala ledvice in jetra, kot pravi sam.

Še pred nekaj leti je Jamesu osebni zdravnik dejal, da ima zelo majhno možnost, da preživi še eno leto. Ta šokantna izjava zdravnika se je zgodila tisto leto, ko je bila ena izmed njegovih hčerk (sedaj 4-letna Captain) diagnosticirana z ekcemom, luskavico in z več različnimi vrstami alergij na hrano.

Ko sta starša James in Morgan pri zdravnikih izvedela za alergije na hrano, sta iz kuhinje odstranila vse: ”Nisva želela, da se počuti v tem osamljeno in izolirano. Odločili smo se, da bomo vsi spremenili svoj način prehrane.”

Družina živi v mestu DeSoto, večinoma si vso hrano skupaj kuhajo doma. Na njihovem jedilniku se pogosto znajde pečena zelenjava, kari s čičeriko in kokosom, enolončnice, pogosto pa tudi uživajo črn fižol in avokado. Imajo celo svoj vrt na katerem gojijo med drugim tudi brokoli, ohrovt, krompir in buče. James za kompostiranje vrta uporablja ostanke hrane iz restavracije. Pogosto tudi pečejo sladice, zaradi majhne Captain, ki je alergična na gluten, pa večinoma uporabljajo moko iz čičerike in lanena semena.

James McGee doma pripravlja hrano s vso družino. Fotografija: Ben Torres

Restavracija družine McGee se imenuje Peace Love & Eatz. Ponujajo različne zdrave smutije, naravno iztisnjene sokove, polnovredne sendviče, enolončnice, jedi iz žitaric,  ter celo burgerje narejene iz gob. James McGee je za Dallas News povedal: ”Imamo alternativo za vse. Namesto omake iz indijskih oreškov, lahko na primer pripravimo omako iz konopljinih semen. Pravkar sem izvedel, da so nekateri ljudje alergični na avokado, trenutno iščem alternativo zanj.”

Večina strank restavracije še ni veganov, skušajo pa izboljšati svoje zdravje in se podučiti o zdravi in pravilni rastlinski prehrani. James pravi, da goste najpogosteje zanima kaj je veganstvo, beljakovine v rastlinski prehrani in kako skuhati celoten obrok brez mesa. ”V temnopolti skupnosti je ogromno diabetesa, veliko ljudi se je začelo ozaveščati o tem kaj lahko storijo sami, da bi lahko premagali ali omilili bolezen.”

James McGee si želi, da bi njegova lokalna skupnost razumela pomen zdrave rastlinske prehrane, ljudem pomaga z nasveti in jih uči kako lahko spremenijo svoj življenjski slog. Z rastlinsko prehrano je pozdravil svoje telo in telo svoje hčerke, zdaj bi rad pomagal še mnogim drugim ljudem.