• domov
  • Hrana
  • Prvi slovenski realistični burgerji narejeni iz rastlin že na prodajnih policah

Prvi slovenski realistični burgerji narejeni iz rastlin že na prodajnih policah

Fotografija: The Amaze Foods

The Amaze burger ima vse: mesnat izgled, BBQ aromo in sočno teksturo. Pri podjetju Amaze Foods pravijo, da za proizvodnjo slastnih rastlinskih pleskavic porabijo 95 % manj vode, 90 % manj zemlje in proizvedejo 85 % manj toplogrednih plinov v primerjavi z mesnimi. Njihove pleskavice izgledajo kot goveje, spremljata pa ga tudi sočna tekstura in mamljiv vonj po sveže dimljenem žaru. Podjetje pravi, da ne ponujajo brezmesne alternative mesnega burgerja, temveč bolj trajnostno in okolju prijazno izbiro za vse.

Fotografija: The Amaze Foods

The Amaze burger vsebuje več beljakovin kot burger iz govejega mesa, ne vsebuje pa holesterola, soje ali glutena. Glavna sestavina pleskavice so grahove beljakovine, ki pa ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov. Ena pleskavica je težka 115 gramov in vsebuje kar 18 gramov beljakovin.

Fotografija: The Amaze Foods

Pri Amaze Foods pravijo, da so nori na burgerje in zaljubljeni v naš planet. Za proizvodnjo burgerja ne rabi umret nobena žival, obenem pa varujejo naš planet. Kako živinoreja vpliva na naše okolje si lahko preberete v našem članku na tej povezavi. Podjetje na svoji spletni strani sporoča, da ne bodo nikdar prenehali raziskovati bolj trajnostne, zdrave, etične in okusne načine proizvodnje rastlinske prehrane, ki bodo potrošnikom ponudile boljšo izbiro. Pravijo, da sami oblikujemo prihodnost našega planeta, da je na nas, da spremenimo stare načine in ravnamo odgovorno.

Na spletni strani trgovca Hofer že najdemo težko pričakovane The Amaze Burger polpete, ki bodo na prodajnih poličkah od danes naprej. Cena za pakiranje dveh polpetov teže 230 gramov je 3,99 evre.