• domov
  • Hrana
  • Največje podjetje mesne industrije na svetu, izdelalo prvo vegansko pleskavico

Največje podjetje mesne industrije na svetu, izdelalo prvo vegansko pleskavico

Na sejmu APAS, ki je potekal ta mesec, je družba JBS-S.A. predstavila svoj prvi rastlinski burger. Podjetje JBS-S.A. je največje podjetje za predelavo mesa na svetu, katerega sedež je v São Paulo, Braziliji.

Novi produkt, rastlinski burger, se bo prodajal pod lastno blagovno znamko podjetja – Seara, narejen pa bo iz mešanice soje, pšenice, česna in rdeče pese.

Zaradi neverjetnih prodajnih uspehov rastlinskih burgerjev podjetij kot sta na primer Beyond Meat in Impossible Foods, se vse več podjetij odloča, da bo v svojo ponudbo dodalo podobne izdelke, vse več je takšnih odločitev tudi v podjetjih, kjer sicer tradicionalno poslujejo z mesnimi izdelki živali.

V začetku leta je podjetje Nestle predstavilo svoj tako imenovani Incredible Burger v Europi, kjer med drugim v Nemčijo njihovo pleskavico ponujajo v McDonald’su, kjer služi kot del njihovega novega veganskega burgerja. Podobni načrtni za McDonald’s so že v Ameriki.

Investicijska družba Tyson Ventures, ki je investirala 23 milijonov dolarjev v Beyond Meat podjetje že načrtuje, da bo izdala svoj rastlinski burger do konca poletja tega leta. Tyson Ventures je lastna družba Ameriškega podjetja Tyson Foods, ki je drugo največje podjetje za predelavo mesa, takoj za zgoraj omenjenim JBS-SA.