• domov
  • Hrana
  • Najstarejša pekarna v Avstraliji naredila veganske verzije svojih najbolj priljubljenih izdelkov

Najstarejša pekarna v Avstraliji naredila veganske verzije svojih najbolj priljubljenih izdelkov

Najstarejša pekarna v Avstraliji Balfours Bakery, je svojo 165. obletnico praznovala tako, da je v svojo ponudbo dodala veganske različice svojih klasičnih izdelkov.

Fotografija: Balfours Bakery

Balfours Bakery je najstarejša pekarna v Avstraliji, ustanovljena v letu 1853. James Calder in njegova žena Margaret Balfour sta prispela v Adelaide in s sabo pripeljala najboljše tradicije evropske peke. Pekarna je skozi mnoga obdobja, krize in dve svetovni vojni, zaradi velike ljubezni do visoko kvalitetnih peciv, obdržala te tradicije do danes.

Fotografija: Balfours Bakery

Na svojo 165. obletnico obstoja, je pekarna izdala vegansko linijo svojih klasičnih, priljubljenih slaščic in slanih peciv. Med veganskimi izdelki lahko potrošniki odslej najdejo pite, peciva in zvitke, ki so polnjeni z različnimi rastlinami kot so gobe, leča, por in ostalo.

Vodja marketinga pri pekarni Erik de Roos, je za Adelaide Now v izjavi povedal: ”Balfours Bakery obožujejo zaradi izdelkov kot so velike pite in mesni zvitki vendar se naša ponudba spreminja skupaj s pričakovanji in okusom potrošnikov. Vse več ljudi želi poskusiti nove stvari, želijo raziskati nove okuse, zato bo veliko ljudi, ki sicer obožuje naše mesne pite, z veseljem posegalo tudi po veganskih različicah.”

Nove veganske različice peciv in slanih prigrizkov bodo v Balfours Bakery pekarnah na voljo od meseca julija naprej.