• domov
  • Hrana
  • Najboljša veganska restavracija na svetu se nahaja v Bruslju

Najboljša veganska restavracija na svetu se nahaja v Bruslju

Restavracija v Bruslju je okronana za najboljšo vegansko restavracijo na svetu, pometla je s konkurenco kar 800 drugih restavracij.

Fotografija: Equinoxlightphoto

Na srečanju in tekmovanju We’re Smart Taste Summit, ki se je odvijalo v Amsterdamu, je zmagala restavracija humus x hortense.

Restavracijo vodi kuharski mojster Nicolas Decloedt, ki je v tem letu tudi prejel naziv za najboljšega kuharja veganske prehrane po izboru Gault & Millau.

Decloedt je v izjavi za Het Laatste Nieuws povedal: ”Kuhamo samo s sezonskimi pridelki. Vsi pridelki so lokalni in ekološki, naročamo jih od dobaviteljev, ki jim zaupamo.” Pravi, da so jedi sveže in lahkotne, bogate po okusu in pripravljene v duhu današnjega časa.

Vino, ki ga servirajo v restavraciji, izvira iz ekoloških vinogradov kar pomeni, da med drugim pri pridobivanju grozdja ne uporabljajo sintetičnih sredstev za varstvo rastlin. Restavracija servira tudi skrbno izbrane in zmešane koktajle glede na jed, ki jo gost izbere. Restavracija ponuja večhodne menije za maksimalno razvajanje brbončic. Cene za hrano se gibljejo med 26 in 39 evri, za največji meni vključno s pijačo, pa boste odšteli 121 evrov.

Kuharski mojster Decloedt pri ustvarjanju svojih mojstrovin uporablja sveža zelišča in zelenjavo iz lastnega in lokalnih vrtov, servira pa tudi lokalno pijačo, zraven vin in koktajlov, tudi piva.

Tekmovanja se je udeležilo 800 restavracij iz 38 različnih držav, zraven zmagovalne, pa so se med prvih 10 uvrstile še 3 druge belgijske restavracije. We’re Smart je pobuda belgijskega kuharskega mojstra Franka Fola, cilj katere je usmerjanje v bolj ekološke in trajnostne pristope k prehrani.