• domov
  • Hrana
  • Kmalu na vegansko kosilo tudi v gigante hitre prehrane?

Kmalu na vegansko kosilo tudi v gigante hitre prehrane?

Tudi svetovno znane verige hitre prehrane hitijo po svoj košček veganske pogače. Mnogo potrošnikov se še vedno ne zaveda, da nam podjetja prodajajo to, po čemer je povpraševanje in ne obratno. Se pravi, če želimo hrano, ki ne vsebuje živalskih sestavin, moramo to le zahtevati.

Ob neverjetnem porastu veganstva v zadnjih letih, se na rastlinske produkte osredotočajo tudi podjetja, ki so sicer znana po svojih mesnih izdelkih. Poglejmo si samo tri svetovne velikane hitre prehrane.

Mcdonald’s

V začetku leta je McDonald’s v Angliji predstavil prvi veganski Happy Meal in nov zelenjavni, pikantni wrap. Happy Meal je torej prvič v zgodovini McDonald’sa res happy (srečen). No, vsaj ena različica. Kot povsod, so tudi v McDonald’su veganske izdelke postavili na svoj meni, izključno zaradi velikega povpraševanja strank. Že lani so v Ameriki predstavili veganski burger potem, ko so ga testirali v državah kot so Norveška, na Kitajskem v  Hong Kongu, Savdski Arabiji in Južni Afriki. Norveška je država, kjer trenutno testirajo veganske nuggetse, Finska se pa lahko pohvali, da njihov McDonald’s ponuja že dva različna veganska burgerja.

Fotografija: McDonald’s (Happy meal)
Fotografija: McDonald’s (Wrap)

Burger King

Burger King je na 1. april letos predstavil svoj prvi veganski burger. In ne, ni prvoaprilska šala, se je pa burger s tem dnem prodajal kot za šalo. Ameriški Impossible Foods (zelo realno rastlinsko meso) in Burger King sta sklenila partnerstvo.  Predstavljajo Impossible Whooper. Po ocenah prvih strank, ki so ga poskusili, je burger res vreden greha.

Fotografija: Instagram
Fotografija: Burger King
Fotografija: Impossible Foods

KFC

Kentucky Fried Chicken v Ameriki predstavlja košaro polno veganskega ”piščanca” z vegansko majonezo. VFC (Vegan fried chicken) bo ocvrt v posebni fritezi, ločeni od mesnih produktov. Kdaj bodo vegansko različico ponudili javnosti, še ni znano, delali pa naj bi na večih veganskih opcijah, saj kot pravi Jack Hinchcliffe iz KFC: ”Veganstvo in ta trend prehranjevanja, se resnično vse bolj povečuje.”

Fotografija: KFC