• domov
  • Hrana
  • KFC predstavil veganski burger in ga razprodal v rekordnih 4 dneh

KFC predstavil veganski burger in ga razprodal v rekordnih 4 dneh

Težko pričakovani veganski burger The Imposter, je KFC razprodal v štirih dneh in s tem dosegel za kar neverjetnih 500 odstotkov večjo prodajo kot pri drugih novostih svetovno znanega giganta hitre prehrane.

17. junija je ena izmed največjih verig hitre prehrane na svetu, pričela s testno prodajo veganskega burgerja. Ocvrti burger se imenuje The Imposter, na voljo je bil v dvajsetih izbranih restavracijah KFC v Londonu, Bristolu in regiji Midlands.

Na našem portalu smo o prvem veganskem burgerju, ki je nastal zaradi velikega povpraševanja, sicer že poročali.

Hamburger vsebuje mehki, ocvrti rastlinski file v značilnih začimbah podjetja KFC, vegansko majonezo, solato in mehki kruhek. KFC je sporočil, da je burger namenjen vsem, ne samo veganom.

The Imposter pripravljajo v ločeni fritezi, kar pa lahko storijo tudi s krompirčkom če zaposlenim to posebej naročite. Na socialnih omrežjih so se že oglasili potrošniki, ki so navdušeni nad novim burgerjem in trdijo, da je tekstura fileja zelo realistična, okus pa bombastičen. Cena menija je okrog 5 evrov.

Po podatkih podjetja KFC, je veganski burger dosegel rekordno prodajo. Burger, ki ne vsebuje krutosti se je namreč prodajal za kar 500 odstotkov bolj kot katerakoli povprečna novost pri KFC.

Victoria Robertson, voditeljica inovacij pri KFC je v izjavi povedala: ”Vedeli smo, da ogromno ljudi čaka, da bodo lahko poskusili The Imposter, vendar je ta neverjeten odziv potrošnikov presegel vsa naša pričakovanja. Komaj čakamo, da spravimo veganski burger ponovno v naše prodajalne in razveselimo vegane.”