• domov
  • Hrana
  • KFC izdeluje veganski ”piščančji” burger

KFC izdeluje veganski ”piščančji” burger

Velikan hitre prehrane trenutno v Veliki Britaniji izdeluje svoj nov piščančji burger. Tokrat v povsem rastlinski obliki, okus naj ne bi bil kaj drugačen od originala.

Fotografija: KFC

Marca letos je KFC že sporočil, da bo zaradi velikega povpraševanja razširil svojo vegansko ponudbo, ki jo v nekaterih državah po svetu že prodajajo. Podjetje namerava svoje klasične izdelke ”poveganiti”, kar pomeni, da bodo v ponudbo dodali produkte, ki izgledajo in so po okusu podobni že obstoječim s to razliko, da so v celoti narejeni iz rastlin.

Nisha Katona, britanska slavna kuharska mojstrica, je dobila dovoljenje podjetja KFC, da testira njihov prvi veganski ”chicken” burger, preden ga predstavijo javnosti: ”Življenje kot v sanjah! Postala sem prva javna oseba, ki je poskusila nov veganski burger KFC.” Dejala je tudi, da je burger genialen in da imajo potrošniki resnično razlog za veselje.

Eno različico KFC veganskega piščančjega burgerja lahko sicer naročite že v Vietnamu, ki je lansko leto v svojo ponudbo dodal povsem veganski meni.

V Kanadi lahko potrošniki naročijo Veggie burger in Spicy veggie burger, oba vsebujeta sojine polpete in sta popolnoma veganska, če ju naročite brez majoneze.