• domov
  • Aktivizem
  • Jaden Smith brezdomcem omogočil zastonj zdravo vegansko prehrano

Jaden Smith brezdomcem omogočil zastonj zdravo vegansko prehrano

Jaden Smith, sin zvezdnika Willa Smitha, je pravkar za dobrodelne namene odprl tovornjak na katerem bodo pripravljali zdravo rastlinsko prehrano, ki jo bodo delili med brezdomce.

Fotografija: Getty Images

21-letni zvezdnik in podjetnik je včeraj otvoril svoj novi dobrodelni projekt v Los Angelesu, ki je ena izmed destinacij, kjer biva največje število brezdomcev v Združenih državah Amerike.

Tovornjak se imenuje I Love You Restaurant in ima na Instagramu svoj profil, ki je dosegel že več kot 75.000 sledilcev v samo dveh dneh. Na profilu dobrodelne restavracije lahko vidimo fotografije na katerih zaposleni v papirnatih vrečkah delijo hrano med brezdomce. Prve fotografije razkrivajo, da gre za mešano zelenolistno zelenjavo, sladki krompir, žitarice in črn fižol, ki so sestavljeni v okusen, zdrav polnovreden obrok. Jedilnik se bo dnevno spreminjal. Mnogo ljudi želi prostovoljno delati v tovornjaku, pojavila pa so se že povpraševanja, da bi tudi druge lokalne skupnosti omogočile takšen dobrodelni tovornjak.

Jaden Smith, ki je sam vegan, je želel pomagati brezdomcem, zato je odprl tako imenovan ”food truck”, da bi ljudem, ki so se znašli na cesti, omogočil zdrav, veganski obrok. Raziskave namreč poročajo, da je prehranjevanje s polnovredno rastlinsko prehrano najbolj zdrav način prehranjevanja, z njim lahko celo premagamo bolezni, ki jih zdravila več ne zmorejo. Polnovredna rastlinska prehrana je edini način prehranjevanja, ki lahko dokazano zaustavi in premaga bolezni kot so bolezni srca, sladkorna bolezen, avtoimunske bolezni in nekatere vrste raka.

View this post on Instagram

This Bowl Is Soo Good

A post shared by I Love You (@iloveyourestaurant) on

Jaden Smith je sicer že znan po svojih dobrodelnih dejanjih. V Michiganu je tako na primer doniral čistilec vode, ko se je neki skupnosti zaradi onesnaženosti prekinil dostop do sveže pitne vode. Svežo pitno vodo je doniral tudi lokalnim šolam. Smith mlajši je strasten aktivist za okoljevarstvo, lani je v izjavi za medije povedal: ”Menim, da je mlajšim generacijam bolj mar za planet kot prejšnjim generacijam. Dnevno prihaja na dan vse več informacij o posledicah podnebnih sprememb, ki vplivajo na nas vse.” Med drugim sporoča, da je njegov tovornjak daje ljudem kar si zaslužijo – brezplačno in zdravo prehrano. Pravi tudi, da je to le eden izmed mnogih dobrodelnih tovornjakov, ki bodo sledili v bližnji prihodnosti.