• domov
  • Hrana
  • Ikea bo kmalu ponudila tudi veganske ”mesne” kroglice

Ikea bo kmalu ponudila tudi veganske ”mesne” kroglice

Povpraševanje za rastlinskimi izdelki, ki zamenjujejo živalske produkte, vztrajno narašča. Ikea, sicer hiša pohištva, je znana po svojih švedskih mesnih kroglicah. Trenutno širijo vegansko ponudbo v svojih restavracijah, kjer lahko sicer kupci že pomalicajo veganski hot dog ali se posladkajo z veganskim mehkim jagodnim sladoledom. Cilj Ikee je razširiti rastlinsko ponudbo svojih jedi, da se po okusu in videzu na las približajo mesnim izdelkom. V Ikei sicer lahko kupci v trgovini s hrano, že kupijo veganske kroglice, vendar nas tokrat čaka nekaj povsem novega in predvsem bolj ”mesnega”.

Ideji in odločitvi je botrovalo vse večje povpraševanje kupcev za rastlinskimi alternativami, posledično zaradi vse večjega ozaveščanja in želje po hrani, ki bi bila bolj zdrava in bi zmanjšala pritiske na naše okolje.

Michael La Cour, generalni direktor za prehrano pri Ikei, je podal izjavo o širitvi ponudbe na rastlinske izdelke: ”Ta industrija je resnično razburljiva. Moram reči, da se glede na vse kvalitetne produkte, ki smo jih že testirali in poskusili,  resnično veselim, da bomo kmalu v Ikei stregli okusne rastlinske ”mesne kroglice”. Naše švedske mesne kroglice so zdaleč najbolj popularna jed v naši restavraciji in upam, da bodo ljudje navdušeni tudi nad rastlinsko verzijo te jedi. Prizadevamo si, da bi bila ponudba hrane, ki je bolj zdrava in okolju prijazna, dostopna in cenovno ugodna.”

Veganske mesne kroglice namerava Ikea javnosti ponuditi v začetku prihodnjega leta.