• domov
  • Hrana
  • Beyond Meat odpira svoj prvi proizvodni obrat v Evropi

Beyond Meat odpira svoj prvi proizvodni obrat v Evropi

Podjetje Beyond Meat, znano po svoji realistični rastlinski alternativi mesa, bo v letu 2020 odprl svoj prvi obrat proizvodnje v Evropi, natančneje na Nizozemskem.

Beyond Meat je razširil svoje partnerstvo z nizozemskim mesnim podjetjem Zandbergen World’s Finest Meat, tako bo prva tovarna Beyond Meat v Evropi pričela z lastno proizvodnjo v prvi polovici drugega leta. To bo prvi obrat podjetja izven Amerike.

Izvršni direktor podjetja Beyond Meat, Seth Goldman je v izjavi povedal: ”Odzivi evropskih potrošnikov na naš produkt so bili zelo pozitivni. Veseli nas, da bomo tem potrošnikom lahko bolje ustregli z uporabo lokalno pridelanih proizvodov. V Evropi imamo močne strateške partnerje kot je na primer Zandbergen, ki nam bodo pomagali pri širitvi našega globalnega odtisa.”

Lansko leto je Zandbergen pričel z distribucijo izdelkov Beyond Meat za restavracije in prodajalne, vključno s trgovsko verigo Tesco v Veliki Britaniji in Albert Heijn na Nizozemskem.

Beyond Meat načrtuje širitev prodaje svojih izdelkov po Evropi predvsem v restavracije in verige hitre prehrane – tako kot v Severni Ameriki, kjer je sklenil trdna partnerstva z znanimi imeni kot so A&W Canada, Carl’s Jr. in Del Taco, ter mnoga druga.