• domov
  • Hrana
  • 150-letna francoska slaščičarna bo odslej veganska

150-letna francoska slaščičarna bo odslej veganska

Slavna slaščičarna, ki ima 80 lokacij po vsem svetu in je znana po svojih tradicionalnih francoskih makronih, bo preobrazila lokacijo v Beverly Hillsu. Ta bo postala popolnoma veganska še to poletje.

Fotografija: Pâtisserie Ladurée

Vse se je začelo v letu 1862, ko je francoz Louis Ernest Ladurée ustvaril lastno pekarno v Parizu. Mesto se je v tistem času začelo močno razvijati in modernizirati, klasične pekarne niso bile tako zanimive in elegantne, družina Ladurée si je želela več. Louiseva žena Jeanne Souchard, je imela čudovito zamisel o mešanih stilih in tako je pariška kavarna in slaščičarna, postala ena izmed prvih čajnih sob v mestu. Kaj je bila takratna prednost salona? Ženske so se za razliko od kavarn, lahko v čajnici gibale popolnoma svobodno.

Fotografija: Pâtisserie Ladurée

Pâtisserie Ladurée je sicer po vsem svetu znana po svojih tradicionalnih pariških makronih. Njihova zgodba se je pričela v sredini 19. stoletja, ko se je Pierre Desfontaines domislil ustvariti takšno pecivo – dve plasti, med njima pa okusna krema. Recept se do letos ni spremenil.

Fotografija: Pâtisserie Ladurée

V poznem poletju tega leta se bo ena izmed lokacij slaščičarne Pâtisserie Ladurée preobrazila v popolnoma veganski salon – prvi tega podjetja. Meni za vegansko slaščičarno, ki bo jo mogoče obiskati v Beverly Hillsu, bo pripravil znani kuharski mojster rastlinske prehrane Matthew Kenney. Matthew bo maslo in jajca zamenjal s sestavinami kot sta mandljevo maslo in kokosovo olje. Na meniju bo prav tako kar nekaj okusnih slanih jedi, ki so sicer stalnica v salonih Pâtisserie Ladurée.

V septembru bodo na voljo tudi veganski makroni in ostale tradicionalne specialitete, ki jih slaščičarna nudi na kar 80 lokacijah po vsem svetu. Ladurée želi z vegansko slaščičarno evolvirati podjetje. Matthew Kenney je za Bloomberg povedal: ”Ne odmikamo se od značilnosti, ki so naredile slaščičarno tako popularno po vsem svetu, ampak bomo s vključevanjem rastlinskih proizvodov na novo interpretirali jedro podjetja Ladurée.”

Fotografija: Pâtisserie Ladurée