• domov
  • Aktivizem
  • Tajna preiskava v Egiptu razkrila surovo ravnanje z živalmi

Tajna preiskava v Egiptu razkrila surovo ravnanje z živalmi

Skrivno preiskovanje pod okriljem organizacije People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) je razkrilo kruto ravnanje z živalmi v egiptovskem turizmu.

Fotografija: PETA (video)

Po poročanjih organizacije PETA kamele in konji, ki na svojih hrbtih nosijo ali v kočijah prevažajo turiste na Keopsovo piramido v Gizi, tempelj v Luksorju in Sakaro, nepretrgoma delajo na pekoči vročini brez hrane in vode.

Obstajajo tudi posnetki dreserjev živali v Gizi, ki so brutalno pretepli konja, ki je zaradi izčrpanosti padel pod težo kočije. Posnetki kažejo tudi kako otroci in moški s palicami do krvi po obrazih  pretepajo kričeče kamele na kamelji tržnici Birqash (Camel Market).

Direktorica organizacije PETA Elisa Allen je v zvezi s preiskavo izjavila: ”Sramotno in škandalozno je, da po hudi vročini in s pretepom silijo izmučene in shirane živali v prevoz turistov. Pretepajo in silijo jih v delo tudi, ko se jim začnejo upogibati noge in se s vso težo zrušijo po tleh.”

PETA Asia je že pisala ministru za turizem Rania Al-Mashatu, v katerem ga je pozvala k nujni uporabi modernega prevoza za turiste namesto, da za ta namen uporabljajo živali.

”PETA poziva Ministrstvo za turizem Egipta, da zamenjajo zlorabljene živali z modernimi vozili kot so električne riške. Tako si bodo lahko turisti Egipta ogledali bogato zgodovino države brez, da bi zato podpirali krutost do živali.”

Spodaj si poglejte tajne posnetke preiskave v Egiptu.