• domov
  • Aktivizem
  • Na Havajih pred klavnico rešili že 249 krav iz mlečne industrije

Na Havajih pred klavnico rešili že 249 krav iz mlečne industrije

Člani organizacije za reševanje živali Hawaii Lava Flow Animal Rescue Network, so uspešno izpeljali že svojo šesto akcijo v kateri so rešili krave iz velike mlečne farme Big Island Dairy iz območja Ookala.

Farma Big Island Dairy je po dolgotrajni tožbi, ki so jo vložili lokalni aktivisti, pred kratkim zaprla vrata svoje proizvodnje. Aktivisti so povedali, da je farma, velika več kot 800 hektarjev, onesnaževala vso vodo v bližini. V letu 2018 je farma v lokalne vode spustila kar 30.000.000 litrov tekočih odpadkov.

V pogajanjih je Big Island Dairy pristal, da organizacija HLFARN reši poljubno število od vseh 2.600 krav, ki živijo na posesti. Organizacija mora sicer za telička plačati 100 dolarjev, za mati kravo mlekarico pa 350 dolarjev.

V začetku leta je organizacija HLFARN pričela s kampanjo na spletni strani GoFundMe campaign, kjer lahko vsak posameznik donira poljubno količino denarja s katerim bi organizacija rada rešila krave. Denar se porablja za kupnino krav in teličkov, kakor tudi za veterinarsko oskrbo živali, zdravila, potne stroške in ograje, ki jih postavljajo v novih domovih, v katerih bodo krave lahko varno bivale do svoje naravne smrti. Nove domove so živali dobile pri raznih prostovoljcih in zavetiščih za rejne živali, kjer jim omogočajo varne travne površine in bivanje.

Organizacija je do tega trenutka zbrala 52,750 dolarjev, ciljni znesek je 65,000 dolarjev.

V našem članku na tej povezavi si preberite grozljivo izpoved bivše delavke na eni izmed mlečnih farm.