Mesni industriji grozi 3,2 milijarde dolarjev izgube

Mesni industriji v Avstraliji grozi finančna izguba 3,2 milijarde dolarjev do leta 2030. Razlog za izgubo dobička je sprememba odnosa potrošnika do živali.

Vodilna organizacija mesne industrije, je pozvala kmetovalce v Avstraliji naj se zoperstavijo vse večjemu veganskemu gibanju in jih posvarila, da je gibanje za pravice živali mlada skupina, ki bo postajala vse močnejša.

Organizacija Meat and Livestock Australia – organizacija za meso in živinorejo Avstralije, je na skupščini federacije za kmetovalce (Victorian Farmers Federation) posvarila 30 govedorejcev, ovčjerejcev in pridelovalcev mleka, da je industrija v veliki nevarnosti zaradi vse večjega pritiska javnosti o pravicah živali.

Govornica organizacije Jacqueline Baptista je tako po poročanju ABC v svojem govoru kmetovalcem sporočila: ”Ne moremo spremeniti odločitve ljudi kaj bodo dali na svoje krožnike, če se odločijo jesti zelenjavo ali ne, če bodo jedli rdeče meso ali ne – to je osebna odločitev posameznika in to spoštujemo.”

Baptista je povedala, da so sprejeli dejstvo, da je vegansko gibanje trdno zasidrano in ne bo izginilo: ”Desetletja smo preživeli z mislijo, da se bo ta grožnja oddaljila od naše industrije, da se bo spremenila ali pa, da je to le skupina levo usmerjenih aktivistov, ki bodo čudežno izginili. S situacijo smo ravnali na nekaj različnih načinov. Eden izmed njih je bil ignoriranje in upanje, da bo na tak način težava izginila. Druga taktika je vključevala agresijo in obrambo – nobeden izmed teh načinov ni deloval posebno dobro za našo industrijo.”

Organizacija Meat and Livestock Australia je med drugim poročala, da bo kar 84 odstotkov od 3,8 milijarde izgube posledica potrošnikovih spremenjenih odnosov do živali.

To je velik udarec za industrijo, ki je vredna 15 milijard dolarjev, pomeni zmanjšanje njihove vrednosti za četrtino.

Zadnje mesece je vse več aktivizma za dobrobit, pravice in osvoboditev živali. Medtem, ko je vse več aktivistov, ki se borijo proti krvavi industriji, Avstralija že sestavlja zakonodajo, po kateri bodo veganski aktivisti lahko strogo kaznovani.

Baptista je kmetovalce nagovorila tudi v zvezi z aktivizmom: ”Imamo veliki problem z aktivisti in njihovim načinom aktivizma. Napadi na kmetije so za nas velika težava. To so kmetije družin in njihovi poslovni prostori. Ni prav, da se morajo na svoji zemlji soočati s skupino neznancev, zato bomo poskrbeli, da zaščitimo naše proizvajalce ter, da do teh racij aktivistov na kmetije več ne bo prihajalo.”

Kdo bo torej zaščitil resnične žrtve mesne in mlečne industrije – živali? Aktivisti se vsekakor ne nameravajo ustaviti v svojih namerah, da osvobodijo vse živali in prikažejo resnico, ki je skrita pred očmi potrošnikov na kmetijah in v klavnicah.

Preberite naš članek, da vidite kakšen aktivizem najbolj boli mesno industrijo.