• domov
  • Aktivizem
  • 25 zvezdnikov v novem oglasu nagovarja McDonald’s naj preneha s krutostjo do živali

25 zvezdnikov v novem oglasu nagovarja McDonald’s naj preneha s krutostjo do živali

Neprofitna organizacija, ki zagovarja pravice živali Mercy For Animals, je sprožila televizijsko oglaševalsko akcijo v kateri zahteva ukrepanja giganta hitre prehrane, ki nosi po mnenju organizacije odgovornost, da reagira na pozive.

Televizijski oglas predstavlja znane zvezdnike kot so Moby, Emily Deschanel, James Cromwell, Kimberly Elise, Matt Lauria, Joanna Krupa, Daisy Fuentes, John Salley in Alison Pill.

Sprožena je že tudi spletna peticija, ki poziva McDonald’s, da preneha s svojimi krutimi praksami nad živalmi.

”Piščanci, ki jih uporablja McDonald’s spadajo med najbolj zlorabljene živali na svetu. Vzrejene so tako, da zaradi prevelike rasti v zelo kratkem času, ne zmorejo več hoditi brez bolečin.

Stotine podjetij, med drugim tudi Burger King, Starbucks, Subway, Jack in the Box, in Denny’s – se je zavezalo, da bodo prenehali podpirati krute prakse, ki jih povzročajo piščancem. McDonald’s tega ni storil. Povejte McDonald’su, da je zloraba živali slab posel.”

McDonald’s sicer že ponuja kar nekaj veganskih možnosti po vsem svetu, kmalu pa jih bo dodal še več.

Žal se premalo ljudi zaveda, da je takšna praksa enaka za vse industrije, ki se ukvarjajo s proizvodnjo piščančjega mesa, tudi tiste najmanjše. Drugačne reje piščancev za meso ni. Tudi v Sloveniji uporabljajo enako prakso. Piščanci se od valitve do približno svojega 42 dne starosti zredijo v težo, zrelo za zakol. Piščanci so genetsko modificirani in naravno ne bi dočakali več kot dobro leto starosti. Njihove noge ne morejo nesti teže telesa, zato se pogosto ne morejo gibati, prihaja do zlomov kosti in tudi do srčne kapi, saj se maščoba pospešeno nabira okrog njihovih organov in srca. Edina rešitev, da prekinemo takšno mučenje živali je, da postanemo vegani in s tem zmanjšamo povpraševanje po živalskih izdelkih ter industrije tako napotimo k drugim vrstam poslovanja in trgovanja – z rastlinami.

Poglejte si video, ki so ga posneli za McDonald’s: